Runefolket

gruppe

Velkommen hos Runefolket

Runefolket i Ådal er en lokal spejder-gruppe under KFUM. Vi bruger vores kristne kulturarv og folkekirken aktivt og kæder det sammen med spejderarbejdet.

Hvornår er der spejder?
Der er spejder hver tirsdag og onsdag aften. Vi følger skolernes ferier og fridage.

Bæver, 0. og 1. klasse, tirsdag kl. 17.30–19.00.

Ulve, 2. og 3. klasse, tirsdag kl. 17.30–19.00.

Junior, 4. og 5. klasse, onsdag kl. 18.00–19.30.

Tropspejder, 6. – 8. klasse, tirsdag kl. 19.00-20.30

Senior, 9. klasse til 17 år, lørdage, der koordineres løbende aftaler.

Rover, Sidste torsdag hver måned, kl. 19.30–21.30

Familiespejder, 3- 6 årige (barn og forældre)
Starer op når vi fornemmer der er et behov igen.

Tilmelding
Når dit barn skal starte til spejder følger I dette link for at indskrive barnet.

Tilmelding her

Find ud af om spejder er noget for jer!
I starter med indskrivning, men først efter tre spejderaftner skal i betale kontingent. De første 3 gange, er “prøvetid”, -så I er sikre på at spejder er noget for jer, når vi fjerde aften sender kontingentseddel pr. mail.

Tilmelding
Når barnet starter til spejder har I været inde for at tilmelde barnet, så vi fra første aften har barnets, navn, adresse, telefonnummer til forældre og evt. særlige hensyn, af sikkerheds- og forsikringsmæssige årsager (selvom de første tre gange er prøvetid).

Forsikring
I korpset er vi omfattet af forsikring,der dækker i spejdertiden og kun spejdertiden. (Børnene er ikke forsikret, hvis de opholder sig på legepladsen).

Hvad koster det, -og hvad går pengene til?
Det koster 375 kr. hvert halve år. Beløbet går til KFUM korpskontingent ogforsikring. -Kontingentet rækker ikke til mere.

Frivilligt arbejde
Når man melder sit barn ind som spejder er man en del af fællesskabet. Vi er fælles om en masse udover de ugentlige spejdermøder, hygge såvel som ansvaret for stedet. Vi har udgifter til afdrag på lån til vores spejderhus, vedligeholdelse, varme, vand, materialer og lejr. Disse udgifter dækkes af frivilligt arbejde ex.: oprydning på Jelling Musikfestival, uddeling af menighedsbladet for Ildved/Hvejsel sogne, midler fra fonde, vores menighedsråd i lokalområdet og Y-mens club II i Vejle. Ligeledes kan vi tjene lidt ved vores arrangementer, hvor vi sælger pølser, vand, kage m.m.

Knive og dolke
Bævere må ikke gå med dolk. De må gerne medbringe dolk som lederne vil opbevare, og udlevere, når den skal bruges.
Ulve må gerne bære dolk når de har dolkebevis, et mærke de tager.
Spejdere må gerne bære dolk når de er i uniform. Runefolket råder over en snittekasse med dolke, som alle børn kan låne når det indgår som aktivitet.

Fakta om uniform
Det er absolut ikke noget krav, at børnene skal have uniform på, men vi ser gerne at de har et tørklæde, et tørklæde koster ca. 50 kr. på 55nord.dk. Mange af børnene er imidlertid meget stolte af uniformen. Uniformen købes her…hos 55nord -og koster 590,- kr. og tørklædet 49 kr. i børnestørrelser. En “startpakke” med uniform, tørklæde og tørklædering, bælte, og cap. koster 900 kr.
Vi tilbyder at låne en uniform (den gamle model), -de kommer tilbage efterhånden som i vokser!

Ting der gør det sjovere at være spejder:
1. Kom ind og hils på
Vi vil gerne lære jer at kende som forældre. Kom ind og lav/drik en kop kaffe, stil spørgsmål og deltag hvis du har tid og lyst.

2. Deltag i arrangementer
En afslappet måde at møde hinanden. Vi har årligt en række arrangementer: Bestyrelsesvalg, Mini lejr, Sommer afslutning, Høstlejr, Efterårsløb, Santa Lucia og Julelejr.

3. Hjælp os, med det du er god til

Vi kan altid bruge en ekstra hånd, og børnene er stolte af det arbejde, som lige netop deres far eller mor har udført.

4. Vi vil gerne være flere
Både ledere og børn. Inviter naboen og deres børn med.

Bestyrelsen
Der hedder grupperådet, vælges en gang årligt i februar måned og fungerer som bestyrelse. Grupperådet kan ses på opslagstavlen i spejderhuset ligesom der er referat fra alle møderne.

Udmelding
Vi opkræver kontingent til udmelding afleveres skriftligt til lederne på mail. Udmelding er meget vigtig, da vi skal betale til korpset indtil barnet er skriftlig udmeldt. Hvis barnet stopper midt i en sæson gives der ikke penge tilbage.